Ahad, 24 Januari 2010

Henry Ford, Protokol Zionis, Emas dan Umat Islam Masakini

Dalam seminar-seminar yang terdahulu, kisah Henry Ford dan Protokol Zionis ini pernah disebut oleh penceramah tentang Dinar, seperti saudara Abdul Halim. Kali ini kami ingin mengupas semula kisah ini untuk tatapan pembaca blog ini yang tidak berkesempatan menghadiri seminar-seminar ini supaya anda lebih mengetahui kisah tersirat disebalik kejadian-kejadian yang berlaku disekeliling kita.

Siapa yang tidak kenal Henry Ford? Insan terkemuka yang namanya menjadi jenama kereta dan kenderaan berkualiti ini merupakan indusrialis terkenal dunia kerana berjaya memperkenalkan pengeluaran kereta secara besar-besaran di dunia. Beliau lahir di Michigan, USA pada 30 Julai, 1863 dan menjadi kebanggaan rakyat Amerika Syarikat atas usaha beliau memartabatkan industri kereta dan kenderaan. Sehingga kini, kita masih dapat melihat kereta berjenama Ford di jalanan-jalanan tidak kira di negara mana sekalipun. Tetapi kenapa dengan beliau yang layak diperkatakan di blog ini?

Didalam buku beliau yang bertajuk “The International Jew” beliau mendiskusi satu isu penting yang banyak tidak diketahui ramai, terutamanya umat Islam. Buku yang diterjemah dalam 16 bahasa ini diedarkan dibanyak negara termasuk di Eropah, Amerika Selatan dan Timur Tengah. Pada suatu ketika, buku ini hilang dipasaran, tetapi kini, buku ini mula dicetak dengan rancak di banyak negara. Sebagai contoh, dalam kunjungan kami ke kedai-kedai buku di Malaysia, buku ini mula terjual dengan meluasnya, contohnya di Kunikuniya, KLCC. Malahan buku ini telah diberi nafas baru dengan diletakkan ucapan Ariel Sharon di kulit depannya.

Tadi Henry Ford, sekarang “The International Jew”, apa kaitannya di sini? Didalam buku ini sebenarnya Henry Ford menyuarakan ketidakpuasan hatinya terhadap pihak-pihak yang cuba mengawal negaranya, iaitu Amerika Syarikat di awal 1900. Beliau mengupas satu gerakan rahsia yang dilakukan pihak Zionis untuk mengawal Amerika Syarikat pada waktu itu dan seterusnya menakluk dunia. Beliau mendedahkan gerakan Zionis yang tercatat dalam “The Protocols of the Learned Elders of Zion” atau dikenali sebagai Protokol Zionis. Terdapat banyak perbincangan yang mengatakan Protokol ini tidak wujud atau satu konspirasi untuk menjatuhkan Yahudi, tetapi menurut Henry Ford, segala perancangan yang disebut dalam Protokol ini seperti benar-benar berlaku dan perkara yang berlaku disekeliling kita bertepatan dengan rancangan mereka. Takkanlah ini satu kebetulan?

Walaupun Henry Ford seorang yang bukan Muslim, tetapi pendedahannya tentang rancangan jahat Zionis, tidak harus dipandang sebelah mata oleh umat Islam. Ini adalah kerana rancangan tersebut juga mempunyai kesan dan impak yang sangat hebat terhadap kemusnahan pemikiran dan moral muda-mudi Islam masakini. Oleh itu kami mengambil peluang ini untuk mengkaji kesan-kesan dalam rancangan jahat yang terkandung dalam Protokol Zionis ini terhadap umat Islam.

Apa yang terkandung dalam Protokol Zionis ini?

Protokol ini mengandungi 24 perancangan untuk menakluk dunia. Tetapi kami cuma akan membincangkan sebahagian dari protokol-protokol tersebut. Jika ada peluang kami akan cuba membincangkan protokol yang lain di masa hadapan.

Menurut Henry Ford dalam koleksi artikelnya yang dibukukan menjadi buku yang bertajuk “The International Jew”, ada 24 Protokol untuk Zionis menakluk dunia, sebahagiannya adalah:
Protocol IV - Destroy God (Memusnahkan Tuhan)
Protocol VI – Wages and Inflation (Gaji dan Inflasi)
Protocol VII - World Wide Wars (Perperangan seluruh dunia)
Protocol IX - Re-Education (Mengubah dasar pendidikan)
Protocol XII - Control of Press (Mengawal media)
Protocol XIII – Distractions (Memesongkan perhatian/akidah)
Protocol XIV – Assault on Religion (Asakan terhadap ugama)
Protocol XX - Financial Program (RIBA) (Merubah dasar kewangan)
Protocol XXII - Power of Gold (Kuasa Emas)

Jika kita lihat tajuknya sahaja sudah menggerunkan bukan? Tetapi itulah hakikatnya. Jika kita amati perancangan ini, kita akan dapati, ianya benar-benar berlaku dimasakini. Kami akan cuba membincangkan Protokol-protokol diatas sebaik mungkin berdasarkan terjemahan dari buku tersebut. Sekiranya tersalah, harap maafkan kami kerana bahasa Protokol ini tidak mudah untuk difahami.

Protokol Ke-4 : Destroy God (Memusnahkan Tuhan)

Tidak perlu kita sangkal lagi, umat Islam masakini lebih bertuhankan manusia, harta kekayaan dan kuasa. Kita boleh lihat sendiri, tatkala adanya rancangan AF, M. Idol, I. Kecil, Gang*** dan banyak lagi rancangan yang mengangung-agungkan manusia, umat Islam lah yang paling banyak mengundi dan menghabiskan duit untuk program-program ini. Amat sayang sekali harta yang dimiliki dihabiskan kejalan ini. Tidak cukup dengan remaja Islam, kanak-kanak Islam pun disogokkan dengan rancangan berupa Idola ini. Ada satu artikel yang menarik perhatian kami yang disiarkan dalam majalah Milenia Februari 2009, bertajuk ‘Kanak-kanak dan Berhala Hiburan’. Disini, majalah tersebut mengatakan perkataan Idola lahir dari perkataan Idol yang bermakna berhala. Dan sebelum kedatangan Islam, masyarakat Jahiliyah menyembah berhala-berhala sebagai Tuhan mereka. Kami berpendapat, dimasakini, Idol atau berhala bukan lagi dalam bentuk patung-patung, tetapi dalam bentuk manusia lain atau lain-lain medium seperti permainan, kartun, teknologi maklumat dan sebagainya, cumanya kita tidak sedar ianya berlaku. Umat Islam mungkin sudah tidak sedar atau tidak perasan yang kita lebih mengagung-agungkan perkara lain selain Allah. Oleh itu, kita secara suka-rela memuja-muja artis itu ini, walaupun bakatnya bukan tahap mana pun. Kita beri alasan, alah suka-suka sahaja. Tetapi itulah yang dikehendaki oleh Zionis. Zionis memang mahukan kita memusnahkan Tuhan kita sendiri. Dengan cara memalingkan muka dan perhatian kita kearah lain, kearah yang lebih menarik, kacak, cantik, seksi, manja dan sebagainya. Sedangkan yang menarik, kacak, cantik, seksi, manja itu hanyalah luarannya sahaja. Malahan ianya tidak kekal, ianya boleh ditarik sekelip mata oleh Allah. Jadi umat Islam masakini cuma mengamalkan budaya Islam tetapi imannya kosong. Bayangkan sekiranya ini sudah menjadi kebiasaan bagi umat Islam, akhirnya mungkin kita tidak terjebak dengan syirik besar, tetapi kita bergelumang dengan syirik kecil yang kita sendiri tidak perasan atau tidak sedar membuatnya.

Protokol Ke-6 : Wages and Inflation (Gaji dan Inflasi)

Protokol ini amat menarik kerana semua orang mengalaminya tetapi tidak tahu kenapa. Pernah tidak kita lihat dalam TV, orang ramai di temuduga tentang harga barangan yang naik tetapi gaji tidak naik-naik. Itulah perancangan Zionis sebenarnya. Tetapi rancangan asal Zionis ini sebenarnya berbunyi begini setelah diterjemah “Kita akan menaikkan gaji, tetapi ia tidak akan membawa kebaikan kepada pekerja kerana dalam masa yang sama kita akan menaikkan harga barangan keperluan, dan kita berpura-pura memberi alasan itu adalah kerana kekurangan dalam pertanian dan kenaikan dalam pemeliharaan lembu”. Jadi sekarang anda tahulah kenapa gaji kita tidak pernah cukup? Puncanya, dalam Protokol ke-6, Zionis akan melaksanakan sistem pekerjaan yang mana gajinya akan naik setiap tahun, tetapi tak bererti apa-apa kepada kita, kerana harga barangan melambung-lambung naik, dan seperti biasa mereka akan beri alasan supply and demand (penawaran dan permintaan). Kalau benarlah harga barang naik disebabkan kerana supply and demand, kenapa apabila supply terlebih atau demand terkurang, harga barang terus juga naik tidak turun-turun? Malahan situasi sekarang lebih buruk kerana harga barang naik, gaji tidak pula naik. Kalau naik pun terlalu minimal, tidak setimpal dengan kenaikan harga barang. Dan tidak dapat disangkal sistem pekerjaan sebegini berlaku dimana-mana didunia ini. Berjayalah juga nampaknya Zionis dalam mengawal sistem pekerjaan didunia ini.

Protokol Ke-7: World Wide Wars (Perperangan diseluruh dunia)

Sesiapa yang pernah menonton video atau dokumentari “Confronting The Evidence: A Call to Reopen The Sept.11 Investigation” akan mengetahui sesetengah kejadian direka untuk menghalalkan perperangan. Serangan ke atas WTC, Amerika Syarikat digunakan untuk menghalalkan perperangan keatas Afghanistan kerana kononnya Osama Ben Laden yang memulakan serangan keatas Amerika Syarikat bersembunyi dinegara tersebut. Tetapi mengapa setelah Osama Ben Laden meninggalkan negara tersebut, tentera Amerika Syarikat tidak meninggalkan negara tersebut? Malahan baru-baru ini Presiden Amerika Syarikat bercadang untuk menghantar lebih banyak tentera ke sana (http://news.yahoo.com/s/mcclatchy/3351521).

Seterusnya serangan ke-atas Iraq dilakukan atas alasan mereka memiliki senjata pemusnah yang merbahaya. Yang akhirnya membawa kepada penangkapan Saddam Hussein dan pembunuhannya. Sehingga kini, tidak terjumpa senjata tersebut di Iraq tetapi ketuanya dan rakyatnya telah dihukum tanpa sebab. Jika anda menghadiri Peace Conference anjuran Perdana Leadership Foundation naungan Tun Dr. Mahathir Mohamad, pada bulan Oktober yang lepas di PWTC, anda akan kagum bagaimana mereka boleh memerangi sebuah negara, ketuanya dengan rakyatnya sekali, tetapi tidak dikenakan apa-apa hukuman. Apa yang membuatkan Amerika Syarikat, Britain dan negara-negara lain yang bersekongkol memerangi negara Islam ini ‘above the law’? Ini adalah kerana Protokol Ke-7 menghalalkan perperangan diseluruh dunia.

Yang menjadi mangsa adalah wanita-wanita dan kanak-kanak Islam. Kami pernah terbaca dalam sebuah majalah wanita, wanita Iraq terpaksa melacurkan diri kerana tiada suami, tiada punca mata-pencarian, tiada bantuan dan mempunyai anak-anak yang ramai. Cuba anda bayangkan wanita yang menutup aurat ini terpaksa menjual diri untuk meneruskan kehidupannya dan anak-anaknya. Adakah anda tahu mereka terpaksa menjual diri kepada siapa? Mereka terpaksa menjual diri kepada tentera-tentera Amerika yang sedang bertugas disana.

Protokol ke-9: Re-education (Mengubah dasar pendidikan)

Kita juga sedia maklum, dasar pendidikan kita dari dahulu memisahkan sekolah dan ugama. Ada sesetengah akan berkata, subjek Ugama dan Bahasa Arab ada diajar disekolah-sekolah. Benar, tetapi adakah subjek-subjek lain diterapkan unsur ugama? Cuba kita lihat, matapelajaran Sains atau Matematik. Adakah terdapat unsur agama dalam matapelajaran-matapelajaran ini? Dalam semua subjek yang diajar disekolah, tidak disertakan dengan sokongan ayat-ayat Quran atau hadis atau paling kurang cerita Rasul atau Nabi. Jika subjek Sains, semuanya disokong dengan ujikaji. Sebagai contoh, kejadian sel dan tubuh manusia (juga dikatakan berkaitan dengan Teori Big Bang). Menurut Dr. Nordin Darus dalam bukunya Water for Life, 70 % tubuh manusia adalah air. Bagi bayi yang baru lahir 97% komponen tubuhnya adalah air, manakala dewasa 75% air. Otak manusia mempunyai 74.5% kandungannya yang terdiri dari air, manakala darah 83% adalah air, buah pinggang 82.7 % air, otot 75.6% air. Malahan bahagian tubuh manusia yang pejal seperti tulang mengandungi 22% air dan gigi 2% air. Ujikaji Sains telah membuktikan dan mengesahkan ini, tetapi setakat itu sahaja. Ianya tidak dikembangkan dengan ayat Quran, seperti Surah Anbiyaa’, Ayat 30:

Dan apakah orang-orang kafir tidak mengetahui bahawasanya langit dan bumi itu keduanya dahulu adalah suatu dan padu, kemudian Kami pisahkan antara keduanya. Dan dari air Kami jadikan segala sesuatu yang hidup. Maka mengapakah mereka tiada juga beriman?

Alangkah bagusnya kalau kita dapat menerapkan unsur agama dalam subjek, kerana ini akan memantapkan iman anak-anak kepada kebesaran Allah. Anak-anak akan faham walau bagaimanapun dunia ini beroperasi semuanya adalah atas kehendak Allah dan semuanya di dunia ini adalah ciptaan Allah s.w.t semata-mata.

Itu belum lagi diperingkat Universiti yang mana semakin jauh terpesong subjek yang diajar dengan ugama. Apakan tidak, hampir kesemua buku-buku teks baik tentang perbankan dan kewangan, pemasaran, ekonomi, pengurusan, perakaunan, perubatan dan banyak lagi adalah datang dari negara-negara Barat. Adakalanya penulisnya pun berbangsa Yahudi. Tidak ada langsung cerita keugamaan dalam buku-buku teks ini. Yang ada hanyalah bagaimana hendak memaksimakan keuntungan, meningkatkan penjualan (tidak kiralah kalau terpaksa menipu pelanggan sekalipun), memanipulasi keinginan manusia sehingga ketahap maksima. Sebab itulah lahirnya pekerja-pekerja dan majikan-majikan masakini yang membuat keputusan langsung tidak menitikberatkan keperimanusiaan. Majikan akan buat keputusan sehabis boleh memerah pekerja sehingga tidak ada masa untuk beribadat, keluarga dan istirehat. Pekerja pula tidak jujur dalam pekerjaan atau melepaskan stress kepada keluarga dan perkara-perkara haram. Jika kita amati, kebanyakan subjek-subjek ini mengajar kita untuk lebih membuat kerosakan di dunia. Contohnya tentang faedah berganda atau compounding interest (dalam subjek time value of money dan inflation), tentang hutang (debt financing, loan dan accounting), tentang ketamakan dan untung (maximizing Shareholders wealth, bukannya people’s wealth), tentang riak (branding), tentang manipulasi dan eksploitasi (adverstisements), tentang ekonomi kapitalis (economy), tentang pengurusan barat yang tidak berTuhan (KPI, 360 dan 720 degree, Balancescorecard) dan banyak lagi yang tidak tertulis disini. Sedangkan Allah sudah memberi amaran kepada kita dalam Surah Al-Baqarah, Ayat 60:

Dan ingatlah ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman: “Pukullah batu itu dengan tongkatmu”. Lalu memancarlah daripadanya dua belas mata air. Sungguh tiap-tiap suku telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. Makan dan minumlah rezeki yang diberikan Allah dan janganlah kamu berkeliaran di muka bumi dengan berbuat kerosakan.

Tetapi lihatlah masakini, tidak henti-henti manusia melakukan kerosakan, tidak kira terhadap diri sendiri, orang disekeliling dan juga kepada persekitaran hasil dari sistem pendidikan yang tidak berteraskan ugama. Kerana, ugama apa sekalipun akan mengajar umatnya tentang kesejahteraan hidup untuk diri sendiri dan manusia lain. Apabila tidak ada unsur ini, manusia melakukan sesuatu atas kehendak diri semata-mata.

Maka berjayalah Protokol ke-9 ini untuk mengubah dasar pendidikan umat Islam dan juga umat-umat ugama lain.

(Bersambung)Ringkasan buku penuh Henry Ford: 262 muka surat (termasuk indeks)

copy from thegolddinar.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan